31. 8. 2022
Vyprodaný Koudelníkův závod zve v neděli na skvělou sportovní podívanou

Třetí ročník běžeckého překážkového závodu pro děti ve věku 4-14 let bude znovu hostit kutnohorský stadion Olympia. Koudelníkův závod se uskuteční tradičně první neděli v září. Pořadatelé z Olympia Spartan Training slibují skvělou sportovní podívanou a bohaté občerstvení.

Radost Maxmiliana Čížka po dokončení Koudelníkova závodu v roce 2022. Foto: Kateřina Hanušová

Koudelníkův závod se běhá intervalově ve čtyřech kategoriích. Sportovní podívaná je tak vidění celý den. „První závodník vyběhne v devět hodin ráno. Vyhlášení je na programu v 15:45. Devadesát procent trati lze sledovat z kryté tribuny stadionu, kde bude hlavní zázemí se spoustou občerstvení a zábavy,“ pozval ředitel závodu Michal Pavlík.

Závodníci budou na běžeckých tratích zdolávat nejrůznější překážky – silové, vědomostní, ručkovací, technické či balanční. Za nesplnění je čeká trest. „Nejoblíbenější překážkou je vodní příkop, kde starší děti dokonce podplavávají kladinu. Děti zkrátka vodu milují,“ usmíval se Pavlík.

Letošní kapacita 400 závodníků byla naplněna už v první polovině června. S největší pravděpodobností padne účastnický rekord, který byl loni posunut na 305.

Každý závodník, který dokončí trať, dostane unikátní raženou medaili. V cíli si může také každý vybrat malý dárek. Chybět nebude ani oblíbení kolínská limonáda. Pořadatelé pak vyhlásí tři nejlepší chlapce a dívky v kategoriích 7-9, 10-12 a 13-14 let.

Startovní listina




sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor
sponzor